top menu

Selfiekulturen lever i sportens verden

Gæsteindlæg skrevet af Mathias Gonzalez, stud. PBA Sportsmanagement (red. Kenneth Cortsen)

Vi lever i en tid, hvor man uhæmmet tager billeder og ’selfies’ af alt. Jeg vil gå så langt som til at kalde vores generation for ’selfie-generationen’.

Selfie-udviklingen skaber brandingmæssige muligheder

Alene fra 2014 til 2017 har der været en stigning på hele 16.2% i at tage billeder[1]. Det er en udvikling, som sandsynligvis ikke vil stoppe, hvorfor spørgsmålet bør centreres om, hvordan man kan udnytte denne trend til egen fordel?

Denne udvikling har gjort det utrolig nemt at følge hvem som helst. Hvis vi kigger på sportsbranchen, relaterer dette direkte til brandingprocessen. Apps som Instagram, Facebook, Pinterest og Snapchat har gjort det nemt for os at følge med i sportsudøvernes hverdag og sportslige udfoldelser. For sportsudøvernes synspunkt, skaber denne kultur muligheden for at komme tættere på deres fans/følgere og på den måde skabe en personlig kontakt, som ikke har været mulig på samme måde tidligere.

Den vigtige association

Ronaldo, LeBron James, Messi, Zlatan og Mayweather er nogle af dem, som har en stor fanskare og kan bruge disse tenderser til at sætte en dagsorden for den brandværdi, som de gerne vil skabe. Mobilselskaber er et eksempel på en sponsorskare, som har en stor interesse i at tilknytte disse sportsstjerner, da de også ved, hvilken værdi det tilfører til deres brand at blive associeret med disse sportsudøvere.

Mikz er det nyeste skud fra stammen. Det er en app, hvor sportsudøvere deler ud af deres hverdag og meninger, før andre medieplatforme skriver om det. Det er en spændende forretningsmulighed for udøvernes og deres partnerne, og det kan i sig selv være med til at øge kendskabet til Mikz. Det er med til at skabe brandloyalitet, og det er ekstrem vigtigt at have, hvis man vil ud med sine budskaber.

Skærmbillede 2015-08-17 kl. 13.30.14Skærmbillede 2015-08-17 kl. 13.31.34

Billeder: Få et tættere indblik i Zlatan Ibrahimovic via ‘Zlatan Unplugged’.

[1] http://resourcemagonline.com/2014/12/infographic-there-will-be-one-trillion-photos-taken-in-2015/45332/

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

COMMENTS

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...