top menu

Resultatet af Brøndby IFs aktieemission – fodbold-Danmark venter i spænding

Brøndby IF og deres katastrofale økonomiske og sportslige udvikling har fyldt meget i de danske medier den seneste tid. I dag vil Brøndby IF offentlige af den aktieemission, som har været tvingende nødvendig for klubben for at sikre den fortsatte drift. I den forbindelse bliver det spændende at se, hvordan resultatet heraf ser ud. Samtidig står klubben overfor et svært slutprogram i Superligaen med kampe mod FCK, FCN, AaB og muligvis en altafgørende kamp i sidste runde mod AC Horsens, som kan få stor betydning for klubbens kommende driftsbetingelser samt sportslige udvikling. Står den på 1. division efter ferien mod hold som Brønshøj eller Hjørring, eller kan Brøndby IF stadig se frem til attraktive opgør i Superligaen som f.eks. derbykampene mod lokalrivalerne fra FC København? Fremtiden er stadig uvis, hvad dette angår. Først og fremmest bør det også i første omgang handle om, at Brøndby IF kommer i mål med emissionen, således at de kan køre videre. For ellers er fodbold på 1. divisionsniveau jo ikke engang aktuelt.

Et uddrag fra klubbens årsregnskab fra 2012 viste, at klubben selvfølgelig har haft kapitalberedskabet in mente (se nedenfor):

 

“Der er et behov for at få tilført yderligere ca. 50 mio. kr. i likviditet senest ultimo maj 2013 for at sikre driften i resten af 2013. Der er yderligere tre væsentlige risikofaktorer for Brøndby IF i perioden efter maj måned 2013:

• at Brøndby IF spiller i Superligaen i sæsonen 2013/14, i modsat fald forventes en nedrykning at kræve yderligere likviditet i niveauet 25 mio. kr. over en 12 måneders periode.

• at der ikke realiseres yderligere betalinger i Feriepengesagen. I modsat fald skal der tilføres yderligere likviditet til dette.

• at der realiseres likviditet fra nye sponsor- og transferaftaler i 2. halvår 2013 i niveauet 12 mio. kr.”

 

Virkeligheden i fodboldøkonomien er meget dynamisk, og realiteterne ændres konstant, bl.a. som følge af gode eller dårlige sportslige resultater. Faktum er dog, at Brøndby IF i lang tid har været truet på likviditeten, men samtidig hænger der stadig nogle usikkerhedsmomenter over klubben, uanset om man får ca. 100 mio., som gisninger har lydt på i de danske medier. Vi ved ikke, hvad resultatet er, for Brøndby IF har ikke meldt noget konkret ud endnu. Dog kan det konkluderes, at en evt. nedrykning selvfølgelig vil have en negativ påvirkning på den økonomiske virkelighed og de fremadrettede rammebetingelser for klubbens drift. Samtidig er omfanget af feriepengesagen endnu ikke fastlagt (de fastholdte krav lagde tidligere yderligere pres på klubbens likviditet), ligesom det fremtidige cash flow vil være afhængigt af den sportslige udvikling (samt løsningen på det nuværende økonomiske problem). Det bliver spændende at se, hvad klubben melder ud senere i dag……

 

Kilde: 

Brøndbys årsregnskab 2012

 

 

, , , , ,

COMMENTS

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...