top menu

Kommentar til Michael Rasmussens dopingindrømmelser

Det var ifølge min overbevisning et pressemøde baseret på spin og ‘strategisk iscenesættelse’ i allerhøjeste grad….var da helt galt, da Claus Hembo var ved at bryde grædende sammen – det virkede ikke særlig troværdigt…

Desuden noterede jeg dette citat fra Hembo: “Alle der følger med i international cykelsport må have noteret sig, at der desværre dukker den ene dopingsag efter den anden op. Samtidigt tænker man hver gang, at det nok desværre ikke er sidste gang. Vi er kommet til den konklusion, at vores ambition om at skabe et storhold, ikke kan skabes i det nuværende miljø, hvor doping er almindeligt og anerkendt. Vi tror, at doping har været og fortsat er et udbredt fænomen i international topcykling. Medmindre der kommer det endelige opgør mod doping, tror vi, at cykelsporten vil fortsætte med at dope sig, og rene hold vil være uden chance for at komme til tops. Det opgør er startet og den bevægelse vil vi ikke bare tilslutte os – vi vil gerne gå forrest.”

MAN MÆRKER JO LIGEFREM ‘EN NY VISION’, som kommercielle interessenter skal købe UKRITISK…Det er i for sig prisværdigt at gå aktivt ind i kampen mod doping, men autenciteten i forhold til dette initiativ holder ikke helt vand – der er dybe strategiske overvejelser bag denne handling fra såvel holdets som Rasmussens side.. Og medierne har ikke engang taget fat i denne iscenesættelse fra en ‘særlig kritisk eller alvorlig vinkel’…  Hvis Hembo og co. bare vil læse op for pressen, så kunne de da bare have sendt dokumentet ud til tryk, men de fik da noget opmærksomhed,da flere medier mødte op…Nu må vi bare håbe, at folk ikke falder på halen og gør dem til helte – i så fald skulle alle parter have ageret langt tidligere…I forhold til krisekommunikation er det tidligere set, at benægtelse til at starte med ikke giver de bedste resultater – se bare på Nike i relation til ‘sweatshops’ i Asien. De skulle igennem meget negativ PR p.g.a. deres benægtelse til at starte med, og de havde jo den lighed med cykelsporten, at de heller ikke gjorde noget, som andre (Adidas, Puma etc.) ikke gjorde – hovedparten af cykelverdenen var jo også dopede….Skal helterollen indtages, kræver det, at man går tidligt ud og derigennem revolutionerer branchen, og det kan Hembo og Rasmussen ikke beskyldes for at have gjort….

Se endvidere denne historie fra TV2Finans, klik her

 

COMMENTS

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...